There was an error in this gadget

Sunday, March 25, 2012

ianya tidak seindah seperti yang diharapkan

Walau kau tiada di siniKu tetap ingat semua pesanmuKu hidup seolah-olah kau masih adaBisikan kata kepadakuBilakah kau akan utuskan surat buatkuAku terus menunggu tibanya kata cintamuoh.. patah seribu hatikuBila mengenangkan segala yang kita bina bersamaHaruskah ku lupa kerna engkau telah pergiBiar pergimu tanpa relamuNamun hatiku tetap rasaKejamnya kau meninggalkanku dengan nota-notaCinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmuKan ku bakar semua hapuskan semua kenanganPatah seribu hatikuBila mengenangkan segala yang kita bina bersamaHaruskah ku lupa kerna engkau telah pergiSayangku mohon padamuSegera tinggalkankuPergilah kau ke tempat yang kau tujuPasti ada hikmah buatmu dan juga buat dirikuPergilah.............

sesungguhnya tiada yg kekal didunia ini...hidupan akan mati, barangan x bernyawa akan usang, it goes same with feeling..smakin hari smakin pudar n pudar n pudar...


Hapus airmatamu dan jangan bersedihAku di sini menemanimu melukis hariHapus airmatamu dan jangan bersedihAku di sini menemanimu melukis hariMentari pagiBawakan embun sejukkan hatiAku di sini menatap engkau menangis sepiOh sepi sepikuJanganlah bersedih hatiHapus airmatamu dan jangan bersedihAku di sini menemanimu melukis hariHapus airmatamu dan jangan bersedihAku di sini menemanimu melukis hariOh sepi sepikuJanganlah bersedih hatiHapus airmatamu dan jangan bersedihAku di sini menemanimu melukis hariHapus airmatamu dan jangan bersedihAku di sini menemanimu melukis hari..

pergilah sayang, pergilah cinta, pergilah tinggalkan ku..jgn kau buli perasaan ku..

Monday, September 19, 2011

mineral belladonna ilang...

huaaa...hua....huaa.... mineral belladonna ilangggg..mineral adalah pendrive...pendrive 4 g....4 g kingstong..kingstone kuning taw....mcm mne bley hilang belladonna pon x tau, x sure, x pasti mcm mne.. padahal belladonna nie cermat org nye..teliti orgnyer...prihatin org nyer....jarang tersangat jarang la barang ilang.. bley nak kte 1 dlm 999999999 juta la hikx..hikx.. yg belladonna igt..selasa lps belladonna kluarkn cz kwn belladonna nie wat spoiler ckit..ad ker dia rosakkn flowchart yg belladonna dh wat penat2 bersungguh2 selama dua hari berturut2..tp disebabkan kecerdikan dan kebijaksaan lagi cendiakawan belladonna telah wat backup..hoooyeayyyy...so belladonna pon kuarkan la pendrive kingstone kuning tue bg kt dia tuk dia btul kn kehancuran dan kerosakan yg telah dia wat tue..dh pndai wat spoiler pndai la btulkan hati , tp disebabkan belladonna seorang yg bersopan santun lg lemah lembut yang terkluar dr mulot emas nie adalah, "x pe lah, biar jea nnti belladonna btul kan"...






kembali pada tajuk asal yeah..dh jauh sgt melalut...






ptg selasa b4 balik tue kwn belladonna dh pulang dh pendrive tue..n belladonna pon dh masuk kn dlm beg...rabu belladonna x tgk...khamis..khamis..khamisssss...dh ilang... gelabah belladonna bile pndrive ilang.. belladonna sgt syg pendrive tue.. bukan ape, byk fail keje2 belladonna dlam tuee..hmpir stahun keje, semua dlm tue taw.. lg terkilan pendrive tue client yg bg.. client cream...bukan senang nk dpt.. beli kt kdai pon x kn dpt tau...sodeh3x...






nie la rupa pendrive belladonna :






yang wrna kuning tue taw..sebijik la mcm tue.. ad nmpak x..ad??ad??ad?? sedih taw dh ilang...nie kna tunggu kuar gaji nk beli yg baru...ye la nk tunggu org bagi jgn harap lah...


P/s: pada sesape yg ad nmpak, kt mne2 jea la pndrive yg sebijik mcm kt atas nie bley inform belladonna k..



Sunday, September 18, 2011

belladonna penat beraya...

belladonna sgt pnat beraya..belladonna beraya 3 hari nonstop..tuk 3 hari nie belladonna dpt mkn free jer..belladonna sgt sukahati..dimulakan dgn hari jumaat, belladonna beraya dengan kwn2 satu u dulu..n then hari sabtu belladonna beraya dengan bf belladonna n lastly sunday, belladonna beraya dengan kwn2 practkal belladonna..
belladonna x taw pape yang belladonna taw adalah mkn n mkn n mkn..dlm mkn n mkn n mkn tue belladonna melihat ad manusia yang suka menunjukkan diri mereka hebat di mata orang lain n menunujukkan kelemahan org len.. ye la, sebelum ni x pnah pon wat bnda tue tetiba nk mention, sorry la x smpat nk buatkan tuk awak...dalam hati belladonna mcm la b4 b4 b4 this dia wat kn.. x perlu tunjuk rajin di khalayak ramai.. x ppayah nk kate aku buat tue aku buat nie aku buat this aku buat that.. belladonna x suka org yg suka mengata org len mcm dia selfish..dia sombong, dia teruk la.. cz belladonna rse org yg kate tue pon 2 x 5 jea..hahaha.. wujudla sandiwara mengata sesama sendiri..A kate B selfish..B kate C selfish...AB kate c selfish..akhirnya semua selfish.. nie la manusia..so, bg belladonna, dia selfish ke or wat ke biar jea la..myb itu ada la kelemahan individu..x per;u nk war2kn n x perlu nk bg taw org len.. sedar x sedar dh 19 hari raya...belladonna x puas lg..tp dlm keseronokan weekend yg baru lpas nie ad jugak cerita sedih...

the sad story are:

Belladonna konflik ngan bf belladonna..dia la x pnah nk jaga hati belladonna..bg direction salah skit kate belladonna pekak...marah2 belladonna..dh la bwak belladonna g open house n then tinggal mcm tue jea..jhat x bf belladonna nie... tp dia slalu kate semua salah belladonna.. 1 day nag dia, 3 kali dia guris hati belladonna...dia x pasan pon..bg dia lantak la belladonna nk nanges ke nk merajuk ke.. penat menahan sakit di hati n nk menahan mata dr menangis...rase mcm diperah2 hati..x pe la...belladonna nk merajuk gak ngan dia...kesiannnnnnnnnnn belladonna..

Tuesday, September 13, 2011

today my jiwa meronta tuk study..

hallu, dh lme x tulis pape kn..biasala life auditor nie, belladonna bz ckit...evryday kna travelling wangsa maju kota damansara..bukan seminggu dua tp oledy 3 months n anothe 2 or 3 month will be com3...bile nengok sume org study, share2 notes, timbul rse nk study..tp nk wat mcm mne tuk exam sitting december dh terlepas, so kna tunggu next sitting, next sitting dh pick period la plak..mula2 awal june aritu ad rse gak nk register paper, tp disebabkan job loaded, terlepas registration paper tue..maklum la semua kna wat sndri, dgn masalah x de transport mmang susahla nk lari dr company client ke institusi tuk register paper..frens?? x semua ley bergantung pada kwn..

2nd reason belladonna x amek paper adalah due to no supportive..my parents???? my parent mmang x halang tp x gak menggalakkan.. my siblings?? also same, lg la september aritu my sis n bro msuk u on da sme tyme..my frens?? my seniors?? pon same, not supportive, supportive suh amek loan n then bounded with the company 4 3 years adalah...x der sape yg ajak bellladonna amek paper..amek exam..or tolong belladonna register exam...n starting that date i will be lonely in achieving what i want to reach..adalah gak rase keccewa tp x marah pon...he3x...

3th reason belladonna currently what job consulting with MIC yang rmai org x suka, singa betina la n mcm2 lg..belladonna hanya mampu sabar n bcome childish.. maklum la kanak2 x pham bila kena marah..he3x.. konon nye la...cz mic yg x best + job x best + job jauh, belladonna x yakin nk amek paper or not..x yakin tuk pass dgn jayanya n x yakin tuk spent tyme tuk study evry week or day..maklum la..my opis/renthouse kt wangsa maju, my client kt kota damansara..to arrive my client opis belladonna need taken taxi-lrt-ktm evryday..evryday u know...belladonna kna himpit dlm lrt n ktm..belladonna kna kuar umh b4 7.30 (dlu2 la, tp after 3 month oledy bella dh pndai kuar umh lewat tp still b4 8.00) n ussually arive kt umh in the evening at 8.15 to 8.30 mlm...tue pon nseb bek mic x panggil stay back opis ...klu kna panggil kna la keje lg.....bila balik letih..trus nk tdo..ussually 11.pm dh siap2 nk tdo..so, mcm mne nk study nie..mcm mne..

4th reason belladonna special 1 pon x supportive belladonna..special 1 yg slalu belladonna mintak teman belladonna even through phon via sms or chatting ...bersyukur dgn ape yg ad.. ckup la tue.. n he never ever rela belladonna in audit field...


huh~~~..belladonna, belladonna...tabah la yer... klu ad rezeki 4 u to jump n then grab what u want u will get it..happy with what u doing k...i know, i love belladonna more..hikz3..(^_^)!!!

Tuesday, December 21, 2010

auditor not juz auditing..

betul kata majalah hanya auditor taw ape yang auditor buat.. kadang2 rasa auditor nie mcm accountant kne expert bab accounting treatment, pro dlm double entry n bab2 FRS nie petik jari jea..kadang2 rase mcm wartawan, duk interview staff2 client bile nk wat analyticat review.. auditor nie memang dh nasib kne marah n dibenci.. dh jd nature auditor.. orang x suka auditor datang, ad yg takut, ad yang mrah, ad yang mlas n cooperate cz auditor tanyer mcm2.. bile tyme auditor dtg jea mula la wat2 bz, lari g toilet la n mcm2 lg..name auditor nmpak memang mcm gah.. klu org x taw pape msti igt auditor nie kaya raya:-

scene 1 : di tepi stesen LRT wangsa maju

pakcik ensem : assalamualaikum adek, banyak beg, adek bawak ape nie?
saya : waalakumsalam pakcik, a'ah.. bawak laptop.
pakcik ensem : uuhhh.. keje dah ker? igt kn skolah lagi, muka mcm budak form 1..he3x
saya : dah keje dah.. dah abes blaja dah.
pakcik : nie keje ape nie ari2 usung laptop, x berat ker?
saya : auditor, a'ah nak wat cam ner, keje semua kena wat dlam laptop. dah biasa dh, x berat sgt pon <>
pakcik : budak pandai la nie. gaji mesti 5 6 ribu kn.. wat pela nek LRT, beli la kete.. x yah kedekut sgt, taw la awak tue suka duit kan.. duit x bley bawak mati pon

tiba2 bas 302 datang, tnpa menjawap soklan pakcik tadi saya meninggalkan pakcik tadi dengan memberi salam..


dari kejadian diatas, dapat la di conclusi kan org akan menganggap auditor bergaji besar.. tapi adakah mereka sedar, in reality gaji seorang auditor agi rendah dari gaji keje kilang. dan taw kah mereka keje auditor berat umpama buruh kasar.. working hour x fixed, sometymes we need to stay back in opis until morning 4 the next day.. klu kt goverment or komersial msti dapat claim ot kan.. tapi kami no ot ot ok.. mostly amal jariah..keje lebih masa nak siapkan job without any payment... spe yang suka berjalan-jalan or keje out of opis, auditor memang sesuai sgt la..saya dh keje hmpir 3 bulan 2 mnggu jea duk opis, yang len smua kt opis client, everyday outstation...bley kurus kering hidup mcm nie.. nie la sebab nye auditor kt audit2 fir tue muda2, bujang2 yelah kuat lg la kte kan.. nie la naseb kami sebagai seorang auditor./

p/s : kepada sesape yang nk jd auditor tue pk la byk kali eh.. tp ble korang ad experience auditor, nk gelapkn duit company or men2 ngan duit memang expert la.. no body wil know bcoz you know how odit run n how oditor do their job..


Saturday, November 20, 2010